whisky

Gastromalt

1896-ban a Királyi Haditengerészet egykori kapitánya,Thomas Campbell megbízást adott egy hajó test formájú épület megtervezésére.Ez az épület lett a The Station Bar,Aberlourban.E blog olvasóinak Abelour nevéről egyből a whisky ugrik be és nem nehéz kitalálni,hogy az fent nevezett épületnek és a whiskynek köze van egymáshoz.Ez az épület ugyanis jelenleg a világ egyik legnevesebb whisky bárja és fogadója.Miután 1963-ban Aberlourban megszünt a vasúti szárnyvonal a fogadó felvette az azóta is használatos és világhírüvé vált The Mash Tun Whisky Bar nevet.A fogadó szobái a környék lepárlóinak nevét viselik,megszállhatunk a Macallan,a Glenlivet,a Glenfarclas,a Glenfiddich vagy épp az Aberlour “lakosztályaiban” is.A The Mash Tun azon három bár egyike a világon ahol a kínálatban ott szerepel a polcokon a Glenfarclas Family Cask sorozat összes darabja 1952-től 1994-ig.A másik két bár a Távol-Keleten van(Japán és Szingapur).Úgy mondják,azon a napon amikor ójra szerelvény gördül be Aberlour állomására a bár visszakapja eredeti nevét.

A jelenlegi tulajdonosok,Matt és Karen Braidwood és csapata most egyedi újítással szerez magánakújabb szimpatizánsokat és terveik szerint leendő látogatókat.A kis csapat a tavaszi-nyári szendvics menüjébe keres új kreációkat.A felhívásuk szerint a menüre kerülő szendvicsek ötletgazdái a saját szendvicsüket ingyen kóstolhatják meg ha Aberlourban járnak,a The Mash Tun whisky bárban.Most itt a lehetőség a Maltbank Herald blog olvasói elött,hogy kiéljék kreativitásukat és egy általuk megálmodott szendviccsel részei legyenek a whisky történelem egyik legnépszerübb bárjának.Megkötésekről nem szól a hír de illene figyelembe venni a feladaton elgondolkodóknak a helyi specialitásokat,alapanyagokat,a skót konyha alapelemeit,a fogyaszthatóság és gazdaságosság,megvalósíthatóság elveit.

A Maltbank Herald a maga részéről ezeket az ételeket szívesen látná a menün és kortyolna hozzá maltokat:

Roat beef sandwich-Barman’s Choice:Clynelish 14 years old

Whisky cake loaf-Barman’s Choice:Aberlour a’bunadh(spanish oak oloroso sherry butt)

Amennyiben a magyar gasztro bloggerek közül valakinek megmozgatja a fantáziáját,hogy a The Mash Tun Whisky Bar Aberlour menüjére kerüljön a szendvicse,a Maltbank Herald eljuttatja a recepteket a Barnak.

(photos:google images,rob thorpe)

UPDATE:AZ AJÁNLATOK KÖZÜL A MASH TUN CSAPATÁNAK DÖNTÉSE ALAPJÁN EGY SONKÁS,KRÉMSAJTOS,PIROSPAPRIKA CHUTNEY-S  SZENDVICS LETT A GYŐZTES ÉS KERÜL BE A BAR MENÜJÉBE.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s