whisky

A megszépült Tomatin

Ahogy már a dizájn megújításaval egyidőben és a londoni whisky rendezvény ideje alatti bemutatáskor olvasható volt a Tomatin lendületesen promotálja magát 2010-ben.

Kezdődött egy külső megújulással.Elegánsabb csomagolást kapott az egész alapkínálat tavaly ősz végén.A tavaly nyáron bemutatott 15 éves változattal kiegészülve 12,18 és 25 éves palackozásokkal vágtak neki 2010-nek.Hamarosan megújult a 18 éves,így az már magasabb,46% alkoholerősséggel és hosszabb (kb. 2 év) sherry érlelési idővel rendelkezik.Az idén tavasszal a londoni Whisky Live rendezvényen mutatta be a lepárló a 21 éves változatát.Ez a kiadás nem része az alapkinálatnak,2400 palacknyi limitált mennyiségben került piacra,52% abv-vel.Ez a Tomatin hat refill amerikai tölgyhordóból és egy ex-sherry butt hordótipusból származó whisky házasítása.

Az idei promotálás fontos eleme a két új single cask variáció.Az első egy 1997 szeptemberében lepárolt,refill bourbon barrellben töltött 12 év után 57.1% alkoholerősséggel lepalackozott 244 darabos limitált kiadás.A másik 1999 januári lepárlás szintén amerikai refill tölgyhordóban érlelve.Ez a variáció végül nagyjából két évet pihent még tempranillo boros hordóban és így került piacra.Mindkét single cask variáció elsősorban a japán és a nyugat-európai piacra van szánva.

Ez a szimpatikus lepárló idén még egy kiadást tartogat a whisky kedvelőknek,egy 15 ppm tőzegelésű single malttal jelentkezik még az év vége elött.

Reklámok

One thought on “A megszépült Tomatin

  1. Visszajelzés: Két kiváló Tomatin single cask palackozás « The Maltbank Herald

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s