whisky

A legdrágább-Dalmore Trinitas 64 years old

Világrekord!Őrület!Még soha nem fizettek hat számjegyű összeget font sterlingben egyetlen üveg single malt whiskyért sem!Eddig.Hatvannégy éves whisky a rekorder.

A Dalmore Distillery raktáraiból a fenmaradt legritkább és legöregebb hordókból alkotta meg Richard Patterson azt a single malt whiskyt amiből összesen három palack készült.Ez a Dalmore Trinitas 64 Years Old.

Egy palack ára 100 000 GBP!Százezer font sterling.A három palackból kettő már gazdára talált.Egyikük amerikai gyűjtőhöz került,a második egy egyesült királyságbeli indiai származású whisky kereskedőhöz,a harmadik pedig majd a hónap végén lel gazdára a londoni Whisky Show alatt.

A Dalmore Trinitas 64 years old a hatályos törvények szerint viseli a korát de valójában több hordóból származó Dalmoreból alkotta meg a világ legnevesebb lepárlómestere.A hordók közt volt 1868-ból,1878-ból,1926-ból és 1939-ből származó is.Matuzalem sherry hordóban pihentek évtizedeken(van amelyik századot is) aztán két évet együtt töltöttek amerikai tölgyhordóban mielőtt az egyedi kialakitású palackokba került a nedű amiért először a whisky történelme során hat számjegyű összeget fizettek ki angol fontban.

És az alkotó,Richard Paterson master blender aki karrierje csúcsának nevezte a Trinitas megkreálását,megkoronázandó 40 éves karrierjét illetve Sukhinder Singh,az egyik vásárló a Dalmore Trinitas-szal.

Reklámok

8 thoughts on “A legdrágább-Dalmore Trinitas 64 years old

 1. Igazi műalkotásnak látszik, és az üvegdizájn is lenyűgöző.
  Abban az esetben, ha a birtokodban lenne az egyik palack, mit tennél?
  (én nem tudom, hogy mernék-e belőle inni…meg furcsa és múlandó az egész. Csillagászati ár egy soha többé nem rekonstruálható, illékony folyadékért, egy törékeny üvegpalackba zárva.)

  Kedvelés

 2. A két évvel ezelőtti verzióját,a 62 évest,amiből hivatalosan 12 palack készült,abból az egyiket egy ázsiai üzletember a barátaival egy angliai hotelben megitta.Amolyan sznob dizájn volt a palack,a pali meg 32 ezer fontot fizetett érte és egy óra alatt benyelték:)Múlandó,valóban..:)

  Ha a fenti három palackból az egyik az enyém lenne egy darabig őrizgetném aztán keresnék lehetőséget,hogy moszkvai,pekingi,dubaji résztvevőkkel egy exkluziv aukción feldobjam valakinek a lehetőséget megszerezni:)))

  Kedvelés

  • Nem baj az, ha megisszák, végül is azért készül, és talán nem is rossz, ha az ember meghívja erre a különlegességre a barátait, pláne, ha értékelik. Csak túl egyedi és túl drága, legalábbis az én ízlésemnek, jobban szeretem a tartós dolgokat.
   A másik, hogy nem vagyok abban biztos, hogy laikusként felfedezném-e, élvezni tudnám-e a páratlan zamatokat.

   Kedvelés

 3. Visszajelzés: Macallan:világrekord összeg egy whiskyért a jótékonysági árverésen! « The Maltbank Herald

 4. Visszajelzés: Ez volt az év-október « The Maltbank Herald

 5. Visszajelzés: Ez volt az év-október « The Maltbank Herald

 6. Visszajelzés: A hajnal istennője-Dalmore EOS « The Maltbank Herald

 7. Visszajelzés: Virtuális túra a megújult Dalmore látogatóközpontban « The Maltbank Herald

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s