whisky

Hazelburn Sauternes finish

 

Megjelent a Springbank Distillery tőzegmentes,háromszoros desztillálással készülő brandjének,a Hazelburn single maltnak sauternes hordós érlelése.Az alapból különlegesnek számító,tőzegmentes campbeltowni whiskyhez ígéretes élményeket csempészhet a francia desszertbor aromáit őrző hordóval való finiselés.Nézzük a részleteket.

A Hazelburn Sauternes finish valamivel több mint 9180 palacknyi mennyiségben kerül a piacra.Öt év refill bourbon hordós pihentetés után a finiselés három évig tartott az említett sauternes hordóban.A nyolc éves Hazelburn igen tiszteletreméltó alkoholfokkal-55.9%-rendelkezik.2002 júniusában került hordóba a lepárlást követően és 2011 februárjában került palackokba.A Hazelburn single malt whisky tripla lepárlással , és természetesen színezékmentes és nem hűtve szűrt eljárással készül.

 

 

A Hazelburn a Springbank Distillery tőzegmentes kiadása.Önálló brandként funkcionál.1997-es első lepárlása után 2005-ben jelent meg először,8 éves változatban.2009-ben már 12 éves formájában képviseli a márkát.A sauternes érlelés mellett limitált mennyiségben a Springbank megrendelésre már palackozott le portói finiselést is,igaz,az single cask kiadás volt alig 300 palacknyi mennyiségben.Igy a kilencezer palackos Hazelburn Sauternes finish jogosan nevezhető “történelmi” megjelenésnek mint az első hivatalos,háromszoros lepárlású,tőzegmentes campbeltowni single malt boros hordós érlelés.

A hírek szerint idén még egy cask strength(hordóerősségű) Hazelburn várható,plusz a már hagyományosnak nevezhető,szeptemberi megjelenésű Hazelburn 12 years old is érkezik a menetrend szerint.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s