whisky

Glenglassaugh:A néhány kiválasztott

Elindult a Glenglassaugh újabb single cask sorozata.

A cím dupla utalást tartalmaz.Egyrészt,néhányan vannak azok a “kiválasztottak” akik a Glenglassaugh Distilleryben dolgozhatnak és most lehetőségük volt arra a menedzsment ötlete alapján,hogy mindegyikük kiválasszon egy-egy hordót a lepárló raktárkészletéből.Az ezekből a hordókból lepalackozott single malt pedig egy sorozatot alkotva,a kiválasztó alkalmazott nevével bekerül a whisky történelmének lapjaiba.Másrészt a cím utalás a sorozat nevére.Ezt a nevet a Glenglassaugh egyik rajongója adta a sorozatnak,miután a lepárló meghirdette,hogy a munkatársaiknak legjobban tetsző nevet kapja majd a single cask kiadás egy online felületen történt ötletelés után.

Az első whisky egy 35 éves,1976-os sherry butt hordóból lepalackozott,hordóerősségű whisky.Az alkoholerőssége 49.6%,összesen 654 üveget töltöttek meg az első “kiválasztott kiválasztó”,Ronnie Routledge menedzser hordó voksa után.

Gyönyörű színe van.A Glenglassaugh legutóbbi single cask sorozata,a lepárló volt igazgatóinak ajánlott és az ő idejük alatt hordóba került whiskyk válogatása volt.Minősége nagy sikert hozott a relative kis raktárkészlettel rendelkező Glenglassaughnak.Amíg a jelenlegi tulajdonos által lepárolt első palackozások mint whisky megjelennek,senki nem tudja meddig kell várni.Hiszen nyilván akkor fogják majd piacra dobni amikor a szakemberek,lepárlómesterek szerint a whisky tökéletes állapotba kerül.Hogy ez évek vagy évtizedek múlva jön e el..nos,ez a szép a whiskyben.Az esetek nagy részében amikor megkóstolunk egy maltot,soha ne felejtsük el,hogy az az ital azért került palackba,mert a whisky abban az állapotában a legtökéletesebb a lepárlómester szerint.

Amíg ez az idő nem jön el a portsoyi lepárlónál,addig szerencsére “csak” single cask palackozásokat tudnak piacra dobni.Ez pedig igaz,hogy drága whiskyket jelent majd,viszont a Glenglassaugh munkatársainak ízlésében bízva,gyakorlatilag tucatnyi hordóját kóstolhatjuk végig egy hányattatott sorsú lepárlónak.És ha valaki még nem kóstolta volna..a Glenglassaugh meglepően finom és kiforrott karakterű malt!

Bíztatok mindenkit,hogy lépjen be a kiválasztottak közé mint fogyasztója ennek a sorozatnak!:)

Reklámok

4 thoughts on “Glenglassaugh:A néhány kiválasztott

 1. Hello!!!Kérdésem lenne.Mégpedig az,hogy a fentebb remekül bemutatott maltot itthon van esély megvásárolni?Köszi

  Kedvelés

 2. Szia
  Kizártnak tartom.
  150 font az ára itt,maximum ha nem kapkodják el előled,innen megtudod rendelni.Arra jön még a postaköltség,biztosítás,stb.Ha csak nem gyűjteménybe akarod,szerintem így elég drága.

  Kedvelés

 3. Nincs mit:)Pár napja találkoztam Ronnie Routledge-dzsel,ha előbb szólsz dedikáltattam volna vele a palackot amit megrendelsz…
  És miért ez a palackozás érdekel ennyire?Gyűjteménybe lesz vagy fogyasztásra?

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s