whisky

Tragédia a Glenfiddich Distillery-nél

Nem indul jól az éve a Glenfiddich Distillerynek. Az év első napján elköszöntek a lepárlónál fél évszázadot eltöltött kádármesterüktől, aki nyugdíjba vonult. Most azonban tragikus módon vesztettek el egy munkatársat.

Az események amennyire horrorisztikusak, annyira morbidak is. Természetesen az első gondolat mindig a részvét, a gyász, a megdöbbenés. De mi is történt pontosan?

A Glenfiddich egyik munkatársa, aki 23 éve szolgálta a vállalatot, öngyilkosságot követett el és beleölte magát egy 50 000 literes washback-be. A washback egy fa erjesztőtartály, ahol a wort nevű cukros folyadékhoz élesztő kerül,és elkezdődik a fermentáció.

Brian Ettle 46 éves volt. Élete felét a Glenfiddichnél töltötte. Hogy miért ezt a módját választotta? Csak Ő tudja. Minden bizonnyal mindent tudott arról, mi történik a washbackben, ez volt a munkája. Talán nem tiszteletlenség azt írni, hogy ha valaki az élete felét így éli le, akkor a halála is olyan volt ami illett hozzá.

A munkás azonnal elmerült. A testét később találták meg az erjesztőkádban. A sokkolt munkatársak és az elhunyt iránti tiszteletből a Glenfiddich bezárt a látogatók előtt. Ha szkeptikus lennék, azt mondanám, hogy egy személyes tragédia árt az imidzsnek. A helyszínelők és a hátborzongatóan hangzó valóság nem az, amit a nyilvánosság elé kell tárni. Csak remélni merem, hogy a hókatasztrófa inspirálta Snow Phoenix nem ad kegyeletsértő ötletet senkinek a cég marketingesei közül.

Brian Ettles, rest in peace. Amikor az angyalok jussa felérkezik hozzájuk, neked is jár egy dram belőle!

Reklámok

One thought on “Tragédia a Glenfiddich Distillery-nél

  1. Hát ez szomorú, mégis, kicsit stílusos. Ha a marketingesek pedig nem lennének emberségesek, biztos kijönne valami Glenfiddich Ghost, vagy hasonló palakcozás.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s