whisky

Bowmore Devil’s Cask

Újabb ördögös marketing . Az Arran Devil’s Punch Bowl után talán kissé erőltetett . Főleg egy olyan nagyágyútól , mint a Bowmore Distillery .

Az alaptörténet persze adott . A legenda szerint egyszer az ördög Islay szigetén vizitált , egészen pontosan Bowmore falucskában ,ahol betért a templomba . Ki tudja mit akart ott…? A helyiek azonban leleplezték . Csóri ördög igyekezett volna elbújni valahol a templom sarkában , de nem jött neki össze mert a templom köralapú . Hogy az illeach őslakosok voltak annyira ravaszok és felkészültek , hogy anno köralakúra építették a templomukat vagy az ördög volt ennyire balfasz , hogy nem vette észre a csapdát ,arról nem szól a legenda . A feldühödött emberek aztán kikergették a templomból az ördögöt , megfuttatták a falun keresztül , az ördög pedig a Bowmore Distillery irányába menekülve,eltűnt . Ha volt egy csöppnyi esze , elbújt egy hordóban .

De ennyi is bőven elég volt a Bowmore whisky mögött álló PR ügynökségnek , hogy elfogadtassa a lepárlóval mint egyedi ötletet az Ördög Hordója nevet . Jó. Ez van . Engem kissé jobban zavar a dobozon az,hogy inkább Neptun szigonyára emlékeztet a fő ábra mint az ördög vasvillájára , de ez lehet akár kétes áthallás is a szigeti lét babonái közt. Lehet,hogy a szigetvilág ördögei a tengerből érkeznek. Hagyjuk is…

Maga a whisky viszont nagyon igéretes . First fill sherry érlelt , ami annyit tesz, hogy a Bowmore olyan hordókból töltötte meg az ördöghordót , ami a legjobban fekszik a whiskyjük karaktereinek . Az alkoholfok 56.9 % -os , a whisky pedig 10 éves . A Tempest után szerencsére folytatódik a minőségi Bowmore megjelenések sora . És ami még szimpatikussá teszi ezt az ördögi whiskyt , az az , hogy a trendekkel ellentétben az ára kimondottan emberi , 50 fontot kóstál . Kicsit vastagon fogott a ceruza , de ez még mindig elfogadható . Főleg egy first fill sherry OB Bowmore kapcsán .

bdc2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s