whisky

Laphroaig Cask Series No.3 – An Cuan Mór

A Laphroaig Triple Wood beemelése a márka alapsorába felszabadított egy helyet a brand GTR ( global travel retail ) szegmensében . A Laffie okosai ezt egyből ki is használták és nem egy whiskyt állítottak a népszerű Triple Wood helyére, hanem rögtön egy mini sorozatot kezdtek építeni . Ennek a sornak 2012-ben az első darabja a Laphroaig PX volt, egy pedro ximinez érlelt malt . Roppant jó és erős kezdés ! Idén tavasszal követte őt a Laphroaig QA ( ami annyira nem volt remekmű , valljuk be ) , a quercus alba azaz az amerikai fehér tölgynek dedikált érlelés . A legújabb, harmadik palackozás pedig a beharangozónak megfelelően hamarosan a polcokon .

Az új Laffie a Laphroaig An Cuan Mór nevet kapta . Gael nyelven ez annyit tesz Nagy Óceán . A whisky egy 18 éves , amerikai tölgy ,ex-bourbon érlelt Laphroaig amit nagykorúsága után egy ideig még európai tölgyhordóban is pihentettek . Az alkoholfoka 48 % -os ,így egy kellemes erősségű italról beszélhetünk .

laphroaig_An_Cuan_Mor

Személy szerint azért is kedvelem a Laphroaig malt whiskyt , mert talán még mindig nem ragadta el őket az a hatalmas marketing cunami , ami az iparágat jellemzi . Mindezt mondom annak ellenére , hogy a világ legismertebb islay maltjáról beszélünk , akiknek csak az online rajongói bázisa félmilliós taglétszámú közösség . De ennek ellenére a Laphroaig nem egy harsány márka . Az alapsorára meg mindig is odafigyelt . A travel retail azonban nem feltétlenül az a felület , ahol egy márka képes lehet a minőségi reputáció fenntartása mellett üzletileg is pozitiv eredményt elérni . Általában az előbbiből engednek a cégek . Nem tudatosan, nyilván . Véletlenül sem szeretném azt mondani, hogy a travel retail üzletágba gyengébb cuccok kerülnek . De botorság lenne nem látni , hogy ebben a szegmensben sok olyan whisky is palackba kerül , ilyen-olyan dizájnnal megtámogatva, amit nem biztos, hogy szívesen látnánk egy-egy márka alapsorában . A helyzet megítélést azonban bonyolítja, hogy bizony vannak olyan maltok, amelyek viszont igenis kiválóak és egyelőre csak a vámmentes üzletekben érhetők el. Ilyen volt a Laphroaig PX is . Szerintem az remek stílusgyakorlat . Reméljük az An Cuan Mór is inkább ehhez a minőséghez lesz közelebb .

És amíg ki nem derül , addig arra bíztatok mindenkit , hogy nyugodtan maradjon a Laphroaig alapkínálatánál , mert abban nem lehet csalódni . Kikerülhetetlen , minőségi , megfizethető ,egyedi . Nem kell más .

De az embert mindig is vonzotta az a nagy óceán…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s