whisky

A Valhalla asszonya – Highland Park Freya

 

Az orcadian single malt márka viking mitológiai hagyományokra épülő sorozata , a Highland Park Valhalla Collection legújabb darabja, a Freya istennő nevét viselő whisky hivatalosan is bemutatásra került .

Az időzítés sem véletlen , hiszen a nem hivatalos legendárium szerint péntek Freya napja ( lásd freitag , freidag, friday , stb ) . Freya a péntektündér . Az északi mitológiában igen összetett szerepet tölt be ez a szépnevű nőalak . Freya a szülés, az évszakok , macskák, látnokok , mágia , prófécia és a szeretet , az érzékiség , vágy , szépség istennője volt , és ezek mellett a háború és a halál istennőjeként is számontartották . A csatamezőkre belovagoló valkűrök vezetőjeként , páncélján megcsillant a fény , tartja a legenda . És ez a fény az aurora borealis vagyis az északi fény , teszi hozzá a modern világ tradiciókra fogékonyabb része . Nem véletlen , hogy a Highland Park is az északi fényt tartotta megfelelőnek az első hivatalos PR fotó hangulatához .

 

freya

 

Hogy lesz e Highland Park Freya annyira komplex ital , mint amennyire összetett Freya istennő szerepe és egyénisége a mitológiában  , azt csak tavasszal tudjuk meg . Ami jelenleg biztosan tudható , hogy a whisky 15 éves , 51.2 % alkoholerősséggel jelenik meg . A Valhalla Collection korábbi palackozásai közül a Thor 16 éves és 52.1 % -os , a Loki pedig 15 éves és 48.7 %-os malt whisky volt . A hírek szerint a Freya egy lágy arany színű , illatában méz , körte , barack és az ismert delikát orcadian tőzeg felvonultató , ízében édes – gyümölcsös aromákat hordozó , lecsengésésben a tölgy fűszereivel megáldott , remek kis whisky .

 

freya1

 

A Highland Park Valhalla Collection harmadik palackozása után a sorozatból már csak egy tag van hátra . Azt a megjelenést 2015-re igazította a lepárló és a hírek szerint a befejező kiadás Odin nevét viseli majd . De az még távol van . Addig áldozzunk a szenvedélynek Freya ölében .

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s