whisky

Korváltó – GlenDronach 18 Year Old Tawny Port Finish

 

Négy évvel ezelőtt vágott bele a GlenDronach Distillery a wood finish sorozatába . A széria , ami arról szól , mit lehet kihozni a GlenDronach single malt whiskyből ha pár hónapig utóérlelik bizonyos hordófajtákban . Újdonság sok nem volt a dologban , hiszen mind az eljárás ismert -finish – mind a tulajdonosi kör elég tapasztalt a kérdésben ( lásd BenRiach ) . A négy évvel ezelőtti kezdő négyes a sauternesi , a virgin oak ( új hordó ) , a moscatel és a tawny port volt. Egy évvel később , 2011-ben a tawny por finish újra megjelent a kiváló kritikák eredményeként . A kezdő 20 éves variációt felváltotta a 15 éves portói utóérlelés . A siker továbbra is kísérte a palackozást . Most ,három évvel később a GlenDronach Tawny Port Finish karrierje tovább halad . Az aktuális palackozás ismét kort váltott . Az új portói érlelt ‘Dronach 18 éves whiskyként folytatja diadalmenetét .

 

tawny18

 

A GlenDronach 18 Year Old Tawny Port Finish alkoholerőssége 46 % -os , európai tölgyhordóban kezdte és érelemszerűen ex-port hordóban fejezte be álmát . Színe világos borostyán a tawny port sárgabarna árnyalatával . Illatában szirupba áztatott piros bogyósok édsségéhez a piros grapefruit kesernyéssége adja a kontrasztot . Csipetnyi fahéj és szerecsendió teszi vibrálóvá az élményt . Izében szép harmóniába rendeződnek a ropogós,fanyar áfonya és az árpa jellegzetességei a háttérben felbukkanó sólt almás ,szilvás jegyekkel . A fűszeresség melengető ,édeskés . A lecsengése hosszas , a tölgy izgalmas fűszerességével és gazdag gyümölcsösséggel egy szép ,kontrasztos de mégis kiegyensúlyozott búcsút kapunk .

 

A portóis GlenDronach tehát végérvényesen elfoglalta helyét a szedervölgyi kínálatban . Szép és elegáns kiegészítője a lepárló klasszikus sherry érlelt maltjainak . Megjelenése pedig az egyik legelegánsabb az egész skót malátawhisky kínálatban .

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s