whisky

A Daraboló – anCnoc Cutter

A Feketedomb düledező , porlepte , öreg kamráiból idén tavasszal hosszú idő után előkerültek olyan eszközök amelyeket valaha napi rendszerességgel használtak a skót családok korábbi generációi . A tőzegláp gondozásához és a szükséges tüzelőanyag beszerzéséhez nélkülözhetetlen faeszközök azonban nem régi formájukban bukkantak napvilágra . Folyékony állapotban fedezték fel őket .

A Knockdhu Distillery , az anCnoc single malt háza ( a lepárló neve fekete dombot jelent ) egyszerre három tőzeges , korjelölés nélküli whiskyt mutatott be az év elején . A Rutter, Flaughter , Tushkar nevű italok a nevüket olyan tőzeglápokon használatos tárgyakról kapták a nevüket , amelyekkel kiásták , kivetették , szeletelték a tőzeget . A maltok a ház stílusától eltérően , 13-15 ppm fenoltartalom közti értékkel jelentek meg és meglepően szépen hozták a tőzegesség és a házra jellemző aromák egyensúlyát . A trióból a Tushkar a svéd piacra készült .

Most bővül az eszköztár , megjelent a legtőzegesebb anCnoc

Az anCnoc Cutter fenolmértéke 20.5 ppm , amit a kész italban mértek . Ezzel a mennyiséggel mondhatjuk , hogy a Cutter a komolyan tőzegelt maltokhoz csatlakozott , nem sokkal van lemaradva ezen adatok tekintetében pár Islay versenytársától . A fenolmennyiség meghatározása mindig trükkös kérdés , hiszen van aki a new make spirit -ben , azaz az új párlatban méri , amiből majd az érlelés során valamennyit veszíthet az ital , van aki még korábban , a tőzegelt árpát méreti be és ennek adatát tünteti fel a palackjain . A Cutter a végeredményt tekintve 20.5 ppm-es . Korrekt mennyiség !

cutter

A megjelenés passzol az első három , sorozatalapítő palackozáshoz , feket-zöld kombó , archaikus grafika a cutterról , azaz arról a faeszközről , amivel a nedves tőzeghasábokat kisebb téglákra darabolják , hogy könnyebben száradjon ki és , hogy könnyebben lehessen szállítani . A whisky 46 %-os alkoholerősségű , bourbon hordó érlelés, nem hűtve szűrt és természetes színű . A kora , ahogy korábbi társainál sem volt tudható , rejtett .

A sorozatban van potenciál , az anCnoc szerencsésen ráérzett az egyensúlyokra ebben a szériában . Hogy van e még bármilyen lápművelő eszköz a kamrájukban, majd kiderül . De az anCnoc Peaty Range , a Knockdhu tőzeges sora , egy korrekt , élvezhető variáns a Speyside dombjai mögül .

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s