whisky

A Fekete Bestia lágyabb oldala – Tomatin Cú Bócan The Sherry Edition

A felföldi Tomatin falucska lakóit ki tudja mióta ( ha pontosabban akarom megfogalmazni , azóta , amióta a faluban whiskyfőzde létezik és helyi munkaerőt alkalmaz , akik közül legalább egy nem absztinens , helyben lakik és a hazafelé tartó út során egy erdőn kell átvágnia ) tartja rettegésben a CúBócan , a Fekete Bestia . A megfáradt lepárlóüzemi alkalmazottat halálra rémisztő szörny legutóbb alig egy éve bukkant fel és mutatta meg magát a világnak . Akkor a Tomatin Distillery gondolta úgy , hogy erre a helyi legendára építi fel a tőzegelt whiskyjének arculatát .

A Cú Bócan első kiadása egy sherry,bourbon,virgin oak kombinációjú , 15 ppm fenoltartalmú whisky lett . Viszonylag gyorsan követte egy limitált kiadás , egy 1989-es Vintage Cú Bócan , három bourbon hordóból válogatva , elegyítve . Mindkét verzió hűtve szűrés nélküli , természetes színű malátawhisky .

Most itt egy újabb bestia a sorban , igaz , ez már levette a fekete fátylát , kicsit visszafogottabb lett a bordó színű megjelenésével . És a bourbon érlelés után az új Cú Bócan teljes idejében elsőtöltésű sherry hordóban érlelődött .

The Sherry Edition

A whisky az előző kettő társához hasonlóan 46 % -os alkoholerősséggel bír , továbbra is szinezékmentes és nem hűtve szűrt . Limitált kiadás , hatezer palacknyi mennyiségben mutatja meg nekünk a Tomatin sherry érlelt tőzeges oldalát .

Illatában csipetnyi füst , édes paprika , aszalt gyümölcsök és melasz , karamella . Ízben gazdag és gyümölcsös ,vajkaramella ,mandula ,étcsokoládé és kávé savanykás-kesernyéssége felé haladva . Lecsengése száraz , lassú és a füst itt a legfelismerhetőbb .

Ha valami logikát akarunk felfedezni a Tomatin Cú Bócan megjelenésekben és alapul vesszük , hogy az első ,kezdő kiadás egy sherry-bourbon-virgin oak kombó volt , majd jött egy bourbon vintage és most egy first fill sherry kiadás , akkor a Fekete Bestia legközelebb talán megmutatja szűzies oldalát is és virgin oak érlelésből fog ránk szabadulni . Vagy kit tudja ? A bestiák kiszámíthatatlanok .

( kép:Inked Magazine via pinterest )

Reklámok

3 thoughts on “A Fekete Bestia lágyabb oldala – Tomatin Cú Bócan The Sherry Edition

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s