whisky

Négyesfogat – Tomatin Cuatro

Maradjunk Tomatinban . A sherry hordós érlelések , bár kisebb hányadát teszik ki a single malt érleléseknek mint a hagyományosnak hívott ex-bourbon hordós érlelések , mindig nagy becsben voltak tartva az iparágban . A jellegzetes , édes , gyümölcsös , szulfuros , néha szirupos aromákat a párlathoz csempésző ,  spanyol desszertborok korábbi otthonaként funkcionáló tölgyhordók adta plusz könnyen felismerhető minden ilyen érlelésű whiskyben . Extra élményként a különböző  sherry hordók még emelhetik a minőséget korábbi tartalmuk alapján . Más aromák dominálhatnak egy szirupos ,édes ex-pedro xiinez hordós érlelésben ,mint egy élesebb , sós karakterekkel megáldott manzanilla hordós érlelésben . A Tomatin Distillery új sorozata erre a különbségre épít .

A Tomatin Cuatro nevű széria négy különböző single maltot mutat be . Mindegyik más-más sherry hordóban töltötte idejének egy részét . A whiskyk kilenc évig a hagyományos amerikai tölgyhordóban aludtak , majd közel három évre kerültek át fino , manzanilla , oloroso és pedro ximinez hordókba . Mindegyik variáció 1500 palacknyi mennyiségben jelenik meg , egységesen 46 % -os alkoholerősséggel . Nézzük ,mit hoztak ki magukból !

cuatro

Tomatin Cuatro Fino

Elsőtöltésű fino sherry butt típusú hordóban finiselve . Aromái közt zöldalma , citrusok sokasága ,lime , narancs . Körte , édes mogyoró és kókusz , vanilia puding , marcipán . Zamatos és fűszeres  , kesernyés . Lecsengése csendes ,lágy.

Fino

Tomatin Cuatro Manzanilla

Elsőtöltésű manzanilla hordóban finiselve . Vaniliás pillecukor , gazdag aszalt datolya , ropogós körte és citrom . Friss szalmabála illata . Íze olajos tészta , citromos piskóta , olivabogyó ,bors és pörkölt fenyőmag . Lcsengése lassú , finoman terül a szájban .

Manzanilla

Tomatin Cuatro Oloroso

Elsőtöltésű oloroso sherry butt hordóban finiselve . Gyömölcskenyér , árpacukor ,narancs és krémes karamellás élmény . Ízében keserű csokoládé ,kávé ,narancslekvár . Lecsengése hosszas , energikus .

Oloroso

Tomatin Cuatro Pedro Ximinez

Elsőtöltésű PX hordóban finiselve . Üstben főzőtt édes szilva illata Szatmárban , lekvár befőzés hajnalán . Barack ,mandula , aszalt szilva , creme brulee , medvecukor . Testes , borsos ,kesernyés tealevelek ,olajosság . Lecsengésében erőteljes gyömbéres csípősség .

PX

A Tomatin Distillery szemmel láthatóan igyekszik felvenni a kesztyűt , a kor kihívásainak , piaci igényeinek megfelelően . A frissített sor , a sherry hordók tudatos használata , a tőzegelt kiadás almárkává emelése mind azt jelzi , hogy a Tomatin nem csak egy akar lenni a sok Speyside képviselő közt , hanem jellegzetes , könnyed , lágy gyümölcsösségére még sherry érlelésekkel ráerősítve , egy kisebb innovatív portfoió bővítéssel , egy egyszerre urbánus és egyszerre hagyományos imázst sugárzó , kreatív lepárlóként igyekszik megjeleníteni magát . Az elmúlt egy évben több változtatást is végrehajtottak ennek érdekében , többet mint előtte évekig összesen . Ennek legfrisebb példája a Cuatro széria , egy sherry finish project .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s