whisky

Ritka széria – The Glenlivet The Winchester Collection

 

A Glenlivet azt mondja magáról , hogy vele kezdődött minden . Ez annyiban igaz , hogy a The Glenlivet Distillery volt az első az 1823-as , a whiskyre vonatkozó és annak helyzetét véglegesen rendező adótörvények után , aki engedélyt kapott a lepárlásra . Most pedig azt mondják magukról , hogy elsőként kezdenek bele egy ritka sorozatba . Ez pedig annyiban igaz , hogy a Glenlivet lesz az első , aki hivatalos palackozásként fél évszázad érlelés után rendszeresen fog megjelentetni single maltot , 50 Year Old jelöléssel .

 

A komoly és ritka széria első eleme egy 1964 áprilisában hordóba került Glenlivet lesz , amelyik átaludta az elmúlt ötven évet . Most az aktuális lepárlómester , Alan Winchester ” felébresztette ” , megkóstolta és úgy ítélte meg , eljött az idő palackba tenni annyit , amennyit hagyztak az angyalok . A lepárló egy igen nemes gesztussal Mr. Winchesterről nevezte el ezt a különleges kollekciót , aminek már említett első palackozása hordóerősséggel , 42.3 % -os alkoholfokkal jelenik meg . Összesen száz dekanter kerül piacra a whiskyből . A széria következő tagja az 1966 -os évjárat lesz , ami azt jelenti , hogy majd 2016 -ban fogunk róla hírt adni .

 

g50

Addig itt a Glenlivet Winchester Collection 1964 , aminek illatában egy gazdag gyümölcsösség , körte , őszibarack fedezhető fel . Csoki és narancs , körte , fekete cseresznye , a fa és a párlat szép egyensúlya kiegészülve egy zamatos gyümölcsösséggel és édességgel . Ízében hasonló élményekkel , egy kiegyensúlyozott és pazar lecsengéssel mutatja meg a whisky , hogy bár a kor nem számít , azért egy fél évszázados ital mégis csak egy elit kategória .

 

Glenlivet-Winchester-Collection-Whisky

A megjelenés természetesen passzol a palackban tárolt nedű ritkaságához . Kézműves és egyedi kristálydekanter , ezüst zárás , gravírozott felületek . Ránézésre sokkal kifinomultabb , mondhati a luxusban is visszafogottabb mint hasonló felhajtással bemutatot társai ,lásd például a Bowmore vagy a Royal Brackla dekantereket .

A Winchester Collection 1964 remekül példázza a Glenlivet letisztult stílusát , kívül-belül .

 

 


Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s