whisky

Hamarosan köztünk – Highland Park Odin

Még tíz nap és megérkezik Asgard ura , Odin a viking mitológia főistene folyékony formában a skandináv múlt örökségét ilyen módon is őrző és propagáló Highland Park Distillery Valhalla Collection jóvoltából.

Addig is a minimálisan kiszivárgott pár adat és egy postafiókomban landolt , forrrás megjelölése nélküli fotóval spoilerezzünk egy kicsit . A Valhalla Collection a Highland Park mini sorozata ami 2012-ben kezdődött Thor nevű 16 éves , 52.1 % -os malttal , majd évente jött egy újabb istenség , így 2013-ban a Loki ( 15 year old ,48.7 % ) majd 2014-ben Freya ( 15 year old , 51.2 % ). A whiskyk sok kritikát kaptak a magas nyitóáruk miatt , többen kifogásolták miért kell egy viszonylag fiatalnak számító Highland Park maltot csicsás csomagolásba erőltetni . Se a kritikák , se a stílus nem volt új , hiszen Orkney vezető lepárlója már jóideje hasonló taktika szerint építi fel a szériáit . A Magnus-saga , az Orcadian Vintage sorozat ugyan úgy a fanyalgók nyelvére került drágaságuk és túldizájnolt megjelenésük miatt . Aztán a whisky minősége hellyel-közzel csillapította ezeket a nyavajgásokat .

A Valhalla Collection valóban furcsa stílust kapott a kreatívoktól de valljuk be az egész skandináv mitológia elég bizarr és egyben archaikus is ahhoz , hogy egy fakeretbe zárt szokatlan palackforma megfelelően szimbolizálja .

Na nézzük ebben a pillanatban , alig egy héttel a bemutató előtt mit tudhatunk Odinról ! A Highland Park Valhalla Collection Odin egy 16 éves whisky lesz , az alkoholerőssége 55.8 % -os alkoholerősséggel palackozva . First-fill sherry casks és refill hogsheads hordókból válogatták , 17 000 palackkal jelenik meg .

 

hlpob.16

Szóval emberek , halandók most ennyi. A pénztárcákat sem fogja kimélni , hiszen az eleve magasan nyitó eddigi palackozások árai után bzonyos volt , hogy a sorozat ékköve, a főisten Odin nevét viselő malt ára húzos lesz . 250 fontról hallani.

Tíz nap és kiderül . Addig barátkozzatok Odinnal.

 

 

 

Reklámok

2 thoughts on “Hamarosan köztünk – Highland Park Odin

  1. Így party-ban van a Diageo Special Releases sorozatával…csak ez jóval jobban néz ki. Nekem amúgy nagyon tetszik, az egész sorozat. Kár az ára miatt…

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s