whisky

Sötétedés – Ardbeg Dark Cove

Alig múlt a vérhold , épp csak túl pár komor gondolaton Islay ikonikus lepárlói kapcsán újabb sötét felhők tornyosulnak a sziget öblei felett. Pontosabban egy öböl felett , valahol az Ardbeg környékén.

Azon már meg sem lepődök,hogy a Supernova ismét csendesen húzott át a whisky égbolton, valamiért minden eddigi szupertőzegelt Ardbeg kevesebb figyelmet kapott mint egyéb hájpolt testvérei . A jelek szerint mind az űrtéma mind az Ardbeg Day palackozások kezdenek annyira átfordulni negatív megitélésbe , hogy a lepárló szakemberei igyekeznek menteni a menthetőt . Nem tudjuk így van vagy nem ,ahogy azt sem ez a most kiszivárgott hír az Ardbegtől egy alkalmi megjelenés lesz vagy épp az alapsorba kerül majd ? Lecserél valakit vagy bővül a sor ? Esetleg ez lenne az új “Kildalton” ,értsd egy csak a lepárlóban kapható verzió amin a legtöbbet a dílerek kerestek ? Talán ez lesz a jövő évi Ardbeg day cucc?

Vagy csak nem tarható tovább az eddigi út ? Vagy megérkeztek oda amerre mentek ? A közvélemény nyomásának köszönhetjük vagy szakmai döntés ? Itt volt az ideje vagy ezt most muszáj ?

ardbegdarkcove

Megannyi kérdés egyelőre válasz nélkül

Amit tudunk , hogy a kiszivárgott címkén szerepel egy név , Ardbeg Dark Cove . Sötét Öböl. Az alkoholerősség ami ugyan változhat,azt ígéri nem egy limitált hordóerősségű cuccról van szó , tehát egy halvány árnyalattal közelebb lennénk ahhoz,hogy úgy ítéljük meg a Dark Cove az alapsorba lép. A 46.5 % nem rossz , ahogy az a mondat sem miszerint ez a valaha volt legsötétebb Ardbeg . AZ meg , hogy NAS szinte természetes .

Mit is jelent ez ? A lepárló szerint ezt :

A színe a holdfényben fürdőző réz üstöket idézi. Illatában étcsokoládé , gazdag melasz karamella , a hátérben tábortűz füstje árulja sokat elárul . Egy sötét sherry hordóban érlelt és egy klasszikus ex-bourbon érlelt Ardbeg találkozik ebben az öbölben .Zamatos méz és egy csipetnyi bors. Faszén és kezelt friss fafelület élményével halad tovább, mazsolával, datolyával és gyömbérrel kiegészülve a legendás kátrányos ,kénes háttérrel. Egy kis füstölt sonka ,tintahalas tészta íze vezeti be a hosszú,fűszeres lecsengést .”
Részben sherry érlelt Ardbeg . Ez már önmagában jó hír . A többit meglátjuk ha kibukkan a hold az öblöt sötétbe borító felhők és köd mögül .
Reklámok

2 thoughts on “Sötétedés – Ardbeg Dark Cove

  1. Jobbnak tűnik, mint mindenféle csillagos Ardbeg. HP Dark Origins ihlette tán? Lehet, hogy az öreg Magnus nem csak a templomban rejtegetett szittyót, hanem valami sötét odúban is? :)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s