whisky

Tőzegelt luxus – Macallan Rare Cask Black

A valamikor kiváló sherry érleléseiről elhíresült mára főleg a luxustermékek irányába orientálódó Macallan Distillery egy a régvolt stílusához csak részben passzoló maláta whiskyvel bővíti az 1824 nevű sorozatát .

Kevesebb mint száz , főleg first fill european és american oak sherry seasoned ( ez egy utalás arra, hogy nem feltétlenül volt a hordóban sokáig,évekig sherry csupán áztatták a hordók belsejét vele , magyarán épp annyi ideig tároltak a hordókban sherryt , hogy elmondhassák volt benne..ez simán gazdasági döntés nem szakmai ) hordóból , 48 %-os alkoholerősséggel jelenik meg a nagyon elegáns külsőt kapott ital először a travel retail piaci kategóriába célozva majd azt követően világszerte .

A Macallan 1824 sorozat ami a megújulás jegyében kapta a lepárló “hivatalos” alapítási dátumát és jelenleg egy arcát vesztett Macallan sorral azonosítjuk ( pár éve a korjelölt , klasszikus Macallan maltok NAS palackozásokra cserélődtek Gold, Amber, Sienna és Ruby név alatt ) legutóbb egy Rare Cask nevű kiadással bővült. Az a whisky a maga 200 fontos árával , a fent irt hordóvariációval és 43 %-os alkoholerősségével jelenleg a koronája az 1824 nevű Macallan alapsornak . A Rare Cask palackja is különlegességét üzeni azzal , hogy a palack felső harmadában, a nyak alatt egy gyémánta utaló “törés” jelenik meg . Ezt a stílust viszi tovább egy kicsivl magasabb fokolással és egy jó aag , ritka tőzegelt Macallannek a palackozásba keverésével a Rare Cask Black . Utóbbinak a neve is utal a tőzegességre és a dizájn egyértelművé teszi , hogy itt valami valóban szokatlan és egyedi üldögél a polcokon eme palack személyében .

rareblack

Hogy a Macallan jó irányt vett e a korjellés elhagyásával vagy épp az extrém luxus piac felé való törekvéseivel , nyilvánvalóan beáldozva ezzel egy erős, minőségi alapsort azt csak a cég bennfentesei tudják . Fogyasztóként nem nagy öröm egy Gold, még akkor sem, ha a Sienna és a Ruby már jóval közelebb áll,mondhatni teljesen megfelel a korábbi housestyle-nak . A Rare Cask Black viszont ígéretes .

Nem mindennap kóstolhat az ember tőzegelt Macallant.

Reklámok

5 thoughts on “Tőzegelt luxus – Macallan Rare Cask Black

  1. Valahol láttam az árát a mellette levő pohárnak is, kb 60 font, ha jól emlékszem. Akkor ehhez lehet mérni a palack árát is. :)

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s