Utazik az ördög – Bowmore 10 Year Old Oloroso Sherry & Wine Casks

 

Úgy látszik csóró ördög csak nem tud elszabadulni Islay kerek templomából.De ha még el is jut Bowmore főteréről bármelyik reptérre, mert oda jut majd lentebb látni fogjuk,akkor is az élelmes őslakosoknak hajt hasznot.Hála Rachel Barrie master blendernek.

A Bowmore 10 Year Old a legújabb travel retail kompozíció Islay legöregebb szeszfőzdéjéből. Ahogy a neve is sugallja bizony merítettek a marketingesek a Devil’s Cask széria elsöprő és szép hasznot hozó sikeréből. A dizájn vörös,az ördögi utalás egyértelmű, tartalommal pedig a master blender töltötte meg,aki ezúttal úgy felelt meg a marketingesek kihivásának,hogy az ex-oloroso hordós Bowmore mellé vörösboros hordóban pihenő Bowmoret kevert. Mindenki saját belátása szerint fanyalogjon vagy fikázzon, de akár lelkesedhetünk is.

rd

A whisky 10 éves korjelölést kapott, 46 % abv-vel jön és európai és távol.keleti reptereken bukkan majd fel. Egyéb adatokról,mint limitáció nincs hír de annyit kiszivárogtattak,hogy a Red Devil csak egy rövid ideig lesz elérhető. Van utalás arra, hogy esetleg a jövőben újra felbukkan, de ez egyelőre elég homályos belengetés.Lehet,hogy visszatér mint az alapsor tagja? A 15 éves sherry hordós utóérlelés mellett más boros érlelés nincs a Bowmore alapsorában. Még azt is elhinném jelen pillanatban,hogy a 15 éves Darkest “bevörösödik” és “megfiatalodik”.Mondjuk örülni nagyon nem örülnék neki.De az biztos,hogy mióta Rachel Barrie a főnök a Bowmore eddig jó cuccokat hozott ki.Bizzunk az ördögben,hogy angyali kezei közül kikerülve kellően kellemes és szórakoztató lesz.

A sherry-red wine hordós keverésű Bowmore 10 Year Old a legendás Vault No.1 nevű raktárból érkezik,ez már jó ajánlólevél. A sherry hordónak mazsolás,fügés,könnyed gyümölcsös aromákat, a vörösboros hordónak pedig tüzes fűszerességet,étcsokoládét köszönhet karaktereiben.Reméljük a jellegzetes tőzegesség azér kiegészíti ezt és nem csak ennyit tud a devla.

Szeptembertől ha utaztok,legyetek résen,ha valahol észreveszitek a bowmore-i kerek templomból vörös köpönyegben menekülő ördögöt,ragadjátok meg a grabancát ! Ki tudja mit ad majd a szabadságáért…

2 comments

Vélemény, hozzászólás?