Arran Smugglers Series 2. – The High Seas

 

Régóta várt hír érkezett, jön a folytatása az elmúlt évek egyik legjobb dizájnnal kiadott single malt szériájának ! Az Arran Distillery ismét elrejtett egy küldeményt a csempészkönyvben.

A második csempészárú azaz az Arran Smugglers Series új multi-cask variációja október elején lesz hivatalosan elérhető.A whisky az első kiadásával már belopta magát a gyűjtők szívébe. Az Illicit Stills nevű főleg ex-bourbon hordóban érlelt,tőzegelt és nem tőzegelt Arran maltokból álló whisky nem is feltétlenül a különlegességével – hiszen az Arran rendszeresen jelentet meg multivintage vagy multicask variációkat – hanem az egyedi,könyvbe rejtett palackkal operáló csomagolása révén.Elvégre a régi whisky csempészekre emlékezik a sorozat!

A második kiadásról jelenleg annyit tudni,hogy a neve Arran Smugglers Series – The High Seas , cask strength ,55.4 5 abv ( az egy picivel alacsonyabb mint az Illicit Stills esetében volt) , rum finiselt 200 literes ex-american oak hordóban érlelt, tőzegelt (50 ppm) 200 literes ex-bourbon és tőzegmentes,first fill bourbon érlelt Arran maltokból készült.

 

 

 

highseas2highseas

A csomagoláson,pardon, a könyvben olvasható legenda szerint Arran valaha igazi csempészparadicsom volt,ahol mindenféle hordóba töltött alkohol gazdát cserélt vagy épp pihent amíg a helyi síberek áteveztek velük a skót partokra.Egy kevésbé szerencsés akció során két finánc megfogott egy hordónyi csempészwhiskyt a sztori szerint,majd szépen ahogy kell bezárták a megfelelő raktárba további döntésig.A helyi fogadós a fogás örömére meginvitálta a két gaugert egy itókára és amíg ők ittak, az élelmes lochranzai csempészek kicserélték a hordó tartalmát,kilopózták belőle a whiskyt és feltöltötték tengervízzel. Mondjuk a sztoriba egy csomó ponton logikai hibát találni, de ne legyünk önneprontók, a fogadós,aki nyilván a kajfer volt szépen összejátszott a síberekkel és megszopatták a csőszöket.

Az Arran Smugglers Series három kiadásra tervezett sor,ez tehát a második küldemény,ahogy a címkén is olvashatjuk.

Hát bármennyire is giccses, meg nem számít csak a whisky, ahogy mondani szoktuk,azért az Arran szépen hozza ezeket a dizájn cuccokat és az ember szinte érzi,hogy pezseg a vére és birtokolnia kell egy ilyen csempészkönyvet.

 

 

Vélemény, hozzászólás?